BILANCIA ROKA 2019

Milí rodičia, priatelia detí a školy, dovoľte mi, aby som na prahu nového roka 2020 bilancovala. Nový rok nie je len údaj v kalendári, ale pre každého z nás znamená aj hodnotenie toho, čo sme urobili, znamená aj začiatok nových plánov, predsavzatí a určenia si nových cieľov, ktoré by sme chceli uskutočniť a dosiahnuť.


Vedeli ste, že materské školy majú svoj Deň materských škôl, ktorý bol tento rok zasvätený téme Dieťa v modernom svete. Aj v našej MŠ sme sa snažili modernizovať edukáciu implementáciou digitálnych technológií, materiálnym vybavením a vzdelávaním pedagógov. Naďalej sme participovali spoločne s deťmi na overovaní edukačného programu a tvorbe metodiky s tímom odborníkov z Fakulty matematiky, fyziky a informatiky UK. http://www.mssvantnerova.sk/oznamy/detaily/?id=243


V našej materskej škole sa stará o deti kvalifikovaný pedagogický personál. Pracujeme podľa Školského vzdelávacieho programu Tvorilkovo http://mssvantnerova.sk/public/docs/mss-skolsky-vzdelavaci-program.pdf, ktorý je bohatý na výchovnovzdelávacie aktivity. Tento rok bol zameraný na environmentálnu a regionálnu  výchovu a finančnú gramotnosť.


Naplnili sme projekt Cibuľka nie je na jedenie http://mssvantnerova.sk/cibulka, ktorá učí deti recyklovať a separovať odpad. Dokonca sme získali grant na elektronický kompostér potravinového odpadu. Jar nás privítala rozkvitnutými cibuľovinami, ktoré si deti na jeseň vysadili do vyvýšených záhonov. Spoznali, že cibuľky sú nielen na jedenie.


Projekt Maťko a Kubko spoznávajú tradície Slovenska http://mssvantnerova.sk/oznamy/detaily/?id=241 deti obohatil, či už s rozprávkou o Maťkovi a Kubkovi, tradičných jedlách, ale aj  s národnými tradíciami. Maťkovi a Kubkovi priblížili deti Dúbravku na Náučnom chodníku a v Dúbravskom múzeu. Naše hlavné mesto sme spoznali na výlete po dominantách Bratislavy. Tradičné remeslá sme si vyskúšali v ÚĽUV-e. Hlina, prútie a textil boli materiály, z ktorých sme tvorili aj na Festivale tradícií v materskej škole. Ochutnali sme jablčné dobroty, ktoré pripravili mamičky, babičky, ba aj niektorí oteckovia. Z receptov sme v spolupráci s rodičmi vydali brožúrku Jabĺčkové dobroty Maťka a Kubka.


Rozbiehame projekt O troch grošoch http://mssvantnerova.sk/trigrose,  v ktorom sa deti oboznámia s tým, ako treba šetriť, míňať a obdarovať druhého. Naše postupy sa chytáme priblížiť aj rodičom na otvorenej hodine Finančná gramotnosť v edukácii detí v materskej škole.


Ďakujeme Zelenému fondu MŽP SR, Nadáciám firiem: HBreavis, IBM za dotácie našich projektov.


Celoročne organizujeme krúžky, ktorými sa deti zdokonaľujú v anglickom jazyku, pohybovej a hudobnej príprave. Správnu výslovnosť a komunikačné schopnosti si zdokonaľujú prihlásené deti na individuálnej logopedickej príprave. Na krúžky chodilo 42% detí. Prezentáciou na otvorených hodinách môžu rodičia posúdiť ako sa deťom daria splniť ciele krúžkov.


Začiatkom roka sme hľadali pani upratovačky. Trvalo to dva mesiace. Tešíme sa, že sa našli kolegyne Zuzka a Zdenka, ktoré zapadli do kolektívu a starajú sa o prijemné a čisté prostredie v našej materskej škole.


Hneď v januári sme spoločne s rodičmi a verejnosťou hlasovali za ihrisko Žihadielko http://mssvantnerova.sk/oznamy/detaily/?id=206. Ihrisko malo byť vybudované v blízkosti našej školy na Talichovej ulici. Nevyšlo to.  Rok 2020 začneme tiež hlasovaním, preto sa spojme a možno to vyjde https://www.facebook.com/groups/2961760457215126/.


Keďže nás január 2019 prekvapil tuhými mrazmi, postarali sem sa o našich operencov. Vyhlásili sme súťaž o najkrajšiu a najoriginálnejšiu búdku pre váčikov http://mssvantnerova.sk/oznamy/detaily/?id=200. Oteckovia a dedkovia spolu s deťmi zmajstrovali diela, ktorými sme zachránili našich „lietajúcich kamarátov“. Deti ich pravidelne prikrmovali a na jar sa nám odvďačili aj mláďatkami.


Spolupráca s rodičmi bola aj tento rok bohatá na množstvo poučných, zábavných a tvorivých aktivít. Stretnutia na schôdzkach nás spojili pri spoločných témach o predškolákoch, adaptácii detí a rôznych detských chorobách. Deti potešili rodičov na besiedkach, akadémii ku Dňu mamičiek http://mssvantnerova.sk/oznamy/detaily/?id=229, Veľkonočných tvorivých dielničkách http://mssvantnerova.sk/oznamy/detaily/?id=222, grilovačke https://photos.app.goo.gl/oqDXshb2YQs2xfBH6  a vianočnej burze http://mssvantnerova.sk/oznamy/detaily/?id=253. Poučnou pre deti a zároveň charitatívnou bola zbierka trvanlivých potravín Stolček prestri sa https://domaukapucinov.sk/stolcek-prestri-sa. Nápomocní nám boli rodičia, keď zorganizovali brigády a spoločne sme si skrášlili školský dvor, kde sa deti cítia najlepšie. Pomohli nám aj dobrovoľníci s projektom Naše mesto http://www.mssvantnerova.sk/oznamy/detaily/?id=224.


Obľúbenými zábavnými aktivitami detí sú karneval, aktivity organizované k MDD, divadielka, koncerty a mobilné planetárium. Telesné schopnosti si zdokonalia na korčuľovaní, plaveckom výcviku, turistických vychádzkach, Európskom týždni športu a olympiáde v materskej škole. Deti sa svojimi výtvarnými prácami zúčastňujú regionálnych výtvarných súťaží, ale aj celoslovenských výstavách: Vesmír očami detí, Deň Zeme na Slovensku.  Vzdelávacími aktivitami boli aj výlety a exkurzie v Národnej rade SR a RTVS. Informácie o všetkých aktivitách nájdete na našom webovom sídle http://www.mssvantnerova.sk/ v kolonkách aktivity a oznamy a na facebooku materskej školy https://www.facebook.com/mssvantnerova/. Pozývame vás rekapitulovať rok v materskej škole.


Ďakujeme rodičom, ktorí sa zapojili do organizovania aktivít, pomohli deťom v materskej škole sponzorsky, 2% z daní a materiálnou pomocou. Projekty nám pomohli vybaviť školu materiálne. V júni skončila aktívnu činnosť po dlhých 6-tich rokoch v Združení rodičov, predsedkyňa, Miška Záletová. Povýšila rodičovské vzťahy s personálom na príjemné nadštandardné, takmer rodinné vzťahy. 


V júni si odišla plniť príjemné, materské povinnosti naša pani učiteľka Janka Strapcová. V auguste nás potešila radostnou novinkou, že nám do kolektívu pribudla jej dcérka, Stelka S.


Záverom kalendárneho roka by som chcela poďakovať zriaďovateľovi za spoluprácu a finančnú podporu, základným školám Sokolíkova a Beňovského za spoluprácu v oblasti odovzdávania odborných skúseností, Domu kultúry za možnosť využívať priestory na kultúrne aktivity, Rade seniorov za odovzdanie rád a životných skúseností, možnosť potešiť našich seniorov kultúrnymi programami, divadelníkom, bábkohercom (V. Zetekovi, A. Kerdo) za poučné a zároveň zábavné interaktívne divadlá a koncerty.


Aj vy ste vstúpili do nového roka so zoznamom predsavzatí na ďalších tristopäťdesiatšesť dní vášho života a ste odhodlaní ich všetky splniť? Naše novoročné predsavzatia na rok 2020 potešia deti, ale pomoc rodičov je nevyhnutná pre naplnenie našich cieľov. Bilancia roka nám pomohla obzrieť sa. To, čo bolo, už nezmeníte, zato budúcnosť ovplyvniť môžete. Už teraz sa tešíme na spoluprácu s vami všetkými, ktorí chcete s nami prežiť rok plný tvorivých, poučných, športových, ale aj zábavných aktivít.


Želajme si to, čo je pre človeka prvoradé a najdôležitejšie  - pevné zdravie, deťom šťastné detstvo, vám, rodičom prácu, rodinnú pohodu a tým najstarším pokojnú starobu v kruhu svojich blízkych. Nech sa Vám všetkým splnia tie najtajnejšie priania, ktoré nosí v kútiku srdca každý z nás.


To vám všetkým zo srdiečka praje


Gabika (riaditeľka MŠ)

copyright © 2007-2024 MŠ Švantnerova
www.mssvantnerova.sk     Miro Perdoch Web Design
Miro Perdoch Web Design

POMOC

Pre túto sekciu nie je k dispozícii manuál.

Zoznam študentov krúžku angličtiny

1. Skupina (1. a 2. trieda)
Utorky a štvrtky 14:50 - 15:20 hod.
Bakayová Zuzana
2. trieda
Brenčičová Natália
2. trieda
Broš Samuel
2. trieda
Chmelová Lenka
1. trieda
Čorba Dárius
2. trieda
Dubovská Elena
2. trieda
Gajdoš Martin
2. trieda
Geletová Tamara
2. trieda
Martinovičová Hana
1. trieda
Mižák Martin
1. trieda
Uška Juraj
1. trieda
Wallner Felix
2. trieda
2. Skupina - Pokročilí (4.A a 4.B trieda)
Utorky a štvrtky 15:20 - 15:50 hod.
Buriánková Radka
4.A
Čipáková Ema
4.A
Danková Ella
4.A
Dekan Rastislav
2. trieda
Dostál Dávid
4.A
Eglová Olívia
4.A
Hatalová Natália
4.B
Mižáková Veronika
4.B
Pavlíková Yasmín
4.A
Patoprstá Lea
4.B
Perďochová Dominika
4.B
Popluhárová Paula
4.A
Sedláková Katarína
4.A
Šrámková Klára
4.A
Žilinčár Dominik
2. trieda
3. Skupina - Začiatočníci (4.A a 4.B trieda)
Utorky a štvrtky 15:55 - 16:25 hod.
Bokoch Illia
4.A
Ďurkovský Stanislav
4.A
Guraničová Lenka
4.B
Nevlahová Alexandra
4.B
Pápežová Nina
4.B
Sádovský Miloš
4.A
Somorovský Samuel
4.B
Uheríková Ella
4.A

Zoznam študentov Tanečného krúžku

1. Skupina
Pondelky 14:50 - 15:20 hod.
Bakayová Zuzana
2. trieda
Bernátová Emma
2. trieda
Bolebruchova Miriam
2. trieda
Brenčicová Natália
2. trieda
Čorba Dárius
2. trieda
Dekan Rastislav
2. trieda
Dubovská Elena
2. trieda
Geletová Tamara
2. trieda
Kostková Paulína
2. trieda
Martinovičová Hana
1. trieda
Rybáriková Natália
1. trieda
Valovičová Nela
1. trieda
Wallner Felix
2. trieda
Žilinčár Dominik
2. trieda
2. Skupina
Pondelky 15:25 - 15:55 hod.
Belfi Michal
4.A trieda
Bokoch Illia
4.A trieda
Čipáková Emma
4.A trieda
Danková Ella
4.A trieda
Dostál Dávid
4.A trieda
Ďurkovský Stanislav
4.A trieda
Eglová Olívia
4.A trieda
Hudáková Natália
4.A trieda
Masár Matias
4.A trieda
Pálfiová Hana
4.B trieda
Popluharova Paulína
4.A trieda
Sedláková Katarína
4.A trieda
Stránsky Michal
4.A trieda
Uheríková Ella
4.A trieda
Válová Dominika
4.A trieda
3. Skupina
Pondelky 16:00 - 16:30 hod.
Agalarev Tomáš
4.B trieda
Belica Lukáš
4.B trieda
Bohumelová Natália
4.B trieda
Brusáková Natália
4.B trieda
Čibová Veronika
4.B trieda
Guraničová Lenka
4.B trieda
Hatalová Natália
4.B trieda
Karaffová Katarína
4.B trieda
Miča Filip
4.B trieda
Mihálik Adam
4.B trieda
Mižáková Veronika
4.B trieda
Nevlahová Alexandra
4.B trieda
Pápežová Nina
4.B trieda
Patoprstá Lea
4.B trieda
Perďochová Dominika
4.B trieda
Slížiková Elena
4.B trieda
Somorovský Samuel
4.B trieda
Ušiaková Mia
4.B trieda
Vlachová Emily
4.B trieda

Legenda alergénov

Skupina 1
Obilniny obsahujúce lepok (pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo iné hybridné odrody) a výrobky z nich.
Skupina 2
Kôrovce a výrobky z nich
Skupina 3
Vajcia a výrobky z nich
Skupina 4
Ryby a výrobky z nich
Skupina 5
Arašidy a výrobky z nich
Skupina 6
Sójové zrná a výrobky z nich
Skupina 7
Mlieko a výrobky z neho, vrátane laktózy
Skupina 8
Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a queenslandské orechy a výrobky z nich
Skupina 9
Zeler a výrobky z neho
Skupina 10
Horčica a výrobky z nej
Skupina 11
Sezamové semená a výrobky z nich
Skupina 12
Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l
Skupina 13
Vlčí bôb a výrobky z neho
Skupina 14
Mäkkýše a výrobky z nich

Reklamačné podmienky

Predávajúci zodpovedá za výrobné vady, ktoré má predaná vec pri prevzatí kupujúcim.
Predávajúci nezodpovedá za vady spôsobené prepravou zabezpečovanou Slovenskou poštou a.s..
Predávajúci nezodpovedá za vady spôsobené hrubým alebo nesprávnym zaobchádzaním s produktom.
S prípadnou reklamáciou našich produktov sa obracajte na remini@remini.sk.
V prípade doručenia na dobierku si obsah zásielky skontrolujte ihneď po jej prevzatí. Ak je tovar zjavne poškodený následkom dopravy, žiadajte náhradu od Slovenská pošta a.s.